Ιωαννης Καφεζας

Αιμορροΐδες και επικίνδυνα λάθη

In Ιατρικές Συμβουλές on Νοέμβριος 1, 2013 at 11:15 πμ

MISTAKE

Τα λάθη γύρω από το θέμα »αιμορροΐδες» είναι πάρα πολύ συχνά και η ενημέρωση του κοινού απούσα. Κοινοποιήστε τις πληροφορίες που ακολουθούν σε φίλους, γνωστούς ή συγγενείς. Μπορούν να βοηθήσουν και ενίοτε, ακόμα και να σώσουν ζωές

 • Πιστεύετε ότι έχετε αιμορροΐδες, ζητάτε βοήθεια από γιατρό αλλά δεν θέλετε να σας εξετάσει; Ξεχάστε το και μην πάτε καθόλου. Παίρνετε που παίρνετε πάνω σας το ρίσκο. Τουλάχιστον εξοικονομήστε τα χρήματα.
 • Νομίζετε ότι κάτω από τη διάγνωση ‘’αιμορροΐδες’’ που μόνοι σας βάλατε , υπάρχει πάντοτε και για όλους το ίδιο πρόβλημα; Λάθος. Υπάρχουν στάδια στις αιμορροΐδες (1ο,2ο,3ο,4ο) και αυτό καθορίζει την αναγκαία θεραπεία.
 • Είσαστε σίγουροι πως είναι αιμορροΐδες γιατί είχε και η μητέρα σας. Δεν έχετε, αλλά ας προσποιηθούμε πως έχετε δίκιο. Ξέρετε ότι με το να μην τις θεραπεύετε θα επιδεινώνονται; Θα χάσετε έτσι την ευκαιρία μιας συντηρητικής θεραπείας. Μετά το 2ο (στάδιο 3ο και 4ο ), δεν παίρνουν αγωγή με φάρμακα. Θέλουν χειρουργείο.
 • Επήγατε στο γιατρό, είπατε τα συμπτώματα σας και αυτός χωρίς να σας εξετάσει σας καθησυχάζει πως είναι αιμορροΐδες; Μην το δεχόσαστε, είναι απαράδεκτο λάθος.
 • Έχετε αναιμία και την αποδίδετε στις αιμορροΐδες; Πάλι λάθος. Πρόχειρη απάντηση και πολλές εναλλακτικές πιθανότητες. Κάποιες πάρα πολύ σοβαρές.
 • Έχετε πράγματι αιμορροΐδες και τώρα παίρνετε αντιπηκτικά; Ενημερώστε το γιατρό σας. Ο αιματοκρίτης σας μπορεί ‘’να πάρει τον κατήφορο’’ και οι συνέπειες να είναι άσχημες.
 • Έχετε ή νομίζετε ότι έχετε αιμορροΐδες επειδή πονάτε (με αίμα ή χωρίς), στην περιοχή του πρωκτού; Λάθος. Οι αιμορροΐδες δεν πονούν όταν δεν έχουν επιπλοκή. Εξάλλου πόνο στο ίδιο σημείο μπορεί να προκαλέσουν και άλλες παθήσεις.
 • Είδατε αίμα με χρώμα βυσσινί ή και πιο σκούρο και το αμελήσατε γιατί ‘’είναι αιμορροΐδες’’; Μεγάλο σφάλμα. Οι αιμορροΐδες βγάζουν αίμα ‘’στο χρώμα της φωτιάς’’. Βυσσινί αίμα έρχεται από πιο ψηλά.
 • Ψηλαφάτε ‘’πετσούλες’’ γύρω από τον πρωκτό και το βαφτίζετε αιμορροΐδες; Δεν είναι. Πρόκειται για δερματικές πτυχές που είναι μεν εντελώς ακίνδυνες αλλά υποδηλώνουν κάποια παθολογία της περιοχής στο παρελθόν.
 • Χρησιμοποιήσατε κάποια θεραπεία που ‘’την έκανε ένας φίλος σας και είδε καλό’’; Διπλό λάθος. Ποιος σας διαβεβαιώνει ότι πάσχετε από το ίδιο πρόβλημα και ακόμα περισσότερο πως δεν σας βλάπτει αυτή η θεραπεία;
 • Έχετε αιμορροΐδες και πλένεστε μετά την κένωση με ζεστό νερό; Λάθος. Το ζεστό νερό αυξάνει την τοπική παροχή αίματος. Χρησιμοποιείστε το νερό στην θερμοκρασία της βρύσης.
 • Τελειώσατε την κένωση και καθαρίσατε επιμελώς την πρωκτική περιοχή τρίβοντας με το χαρτί; Λάθος. Πλυθείτε με νερό στη θερμοκρασία της βρύσης και στεγνώστε ακουμπώντας το χαρτί (όπως κάναμε παλιά όταν στεγνώναμε το μελάνι με ταμπόν). Όχι τρίβοντας.
 • Χρησιμοποιείτε για τις ‘’αιμορροΐδες’’ ένα ‘’θαυματουργό φάρμακο’’ που το φτιάνει μια συμπαθέστατη γιαγιά; Ακόμα και αν δεν μπλέξετε άμεσα, αφήνετε το πρόβλημα σας να χρονίσει. Θα το βρείτε κάποτε μπροστά σας.
 • Ακούσατε από πολλούς να λένε ότι μετά από ένα χειρουργείο οι αιμορροΐδες ‘’ξαναφυτρώνουν’’;  Ξεχάστε το. Μάθετε την αλήθεια από τον γιατρό σας και μην ακούτε ‘’ειδικούς’’. Όπως ξέρετε όλοι οι Έλληνες είναι λίγο γιατροί και λίγο δικηγόροι.

Αν έχετε ενοχλήματα στην ‘’ευαίσθητη’’ περιοχή μη διστάζετε. Μοιραστείτε το πρόβλημα σας με το γιατρό. Αυτό δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να παραμελήσετε και να κάνετε τα εύκολα δύσκολα με ενδεχόμενες επιπλοκές και μπελάδες.

Για εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα αλλά έχουν την ανάγκη μιας ιατρικής επίσκεψης, ο ιατρός θα δέχεται κάθε Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και κάθε Σάββατο από 5:30, με ένα (1) ευρώ αμοιβή προκειμένου να εκδίδεται νόμιμη απόδειξη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κλείνουν ραντεβού στο 2610. 222 738.

δείτε και:

Οι αιμορροΐδες (και οι παγίδες που ίσως κρύβουν).

Αιμορροΐδες. Ποιοι τις παθαίνουν; Γιατί; Ποιες επιπλοκές έχουν;

Θρόμβωση αιμορροΐδας, ένας αθώος τρομοκράτης

Απόστημα και συρίγγιο στην περιεδρική περιοχή

Οι αιμοροίδες και οι θεραπείες που διαθέτουμε 

Προκαλούν οι αιμορροΐδες καρκίνο;

Advertisements
 1. Συγχαρητήρια για την κοινωνική σας προσφορά πολλά μπράβο!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: