Ιωαννης Καφεζας

Συγγραφικο Εργο

ΤΕΡΑΣ

Εκτός από δεκάδες άρθρα, δοκίμια και σχόλια στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο (πολλά εκ των οποίων μπορείτε να διαβάσετε στη σχετική κατηγορία), το 2001 εξέδωσα το βιβλίο μου με τίτλο «Το Δικό μας Τέρας Είναι Ομορφότερο».

Επέλεξα να καταθέσω τα όσα ήθελα να πω, με τη μορφή πολιτικής σάτιρας. Κάτι άλλο θα ήταν επικίνδυνο.

Το βιβλίο προλόγησαν ο  Νικήτας Κακλαμάνης (τέως Υπουργός και μετέπειτα Δήμαρχος Αθηναίων), ο Θάνος Μικρούτσικος (τέως Υπουργός Πολιτισμού) και ο Παναγιώτης Κοσιώνης (Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής) που δυστυχώς δεν ζει πλέον.

Τρείς άνθρωποι, από τρείς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που όλως παραδόξως είχαν να πουν για το βιβλίο και για εμένα μόνο καλά λόγια – πιστεύω περισσότερα από όσα δικαιούμαι.

Ξαφνιάζομαι κάθε φορά που το βρίσκω στους τίτλους των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων, τόσα χρόνια μετά. Υποθέτω ότι παραμένει επίκαιρο, ίσως περισσότερο σήμερα, ακόμα και από την ώρα που το έγραψα.

Τούτο τον καιρό, που διαθέτω κάπως περισσότερο χρόνο, τελείωσα το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας (προσωρινός τίτλος «Α») για την εποχή που υπήρχε η Ατλαντίδα. Το πρώτο μέρος (Η Επιστροφή των Θρύλων- 600 περίπου σελίδες) έχει σταλεί για διάβασμα σε μερικούς εκδοτικούς οίκους. Γράφω τώρα τον δεύτερο τόμο (Οι μάχες στην Γη του Ερέβους). ‘Ιδωμεν…

Αν και θα έλεγες πως κινείται στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, το βιβλίο είναι μια καλή αφορμή για να ταξιδέψουμε στο μέλλον και στο παρελθόν, να λύσουμε επιστημονικούς και τεχνολογικούς γρίφους και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: